De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Coquilles met tomaat-grapefruitsalade

Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de partjes uit de grapefruit. Snijd het hoedje van de peper en rol de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot, tomaat, knoflook en de peper circa 5 minuten. Voeg de grapefruit en de helft van de peterselie toe en zet het vuur uit.

30 MIN
Coquilles met tomaat-grapefruitsalade
Andrea van Lieshout

Bereidingswijze

Tomaat-grapefruitsalade

Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de partjes uit de grapefruit. Snijd het hoedje van de peper en rol de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot, tomaat, knoflook en de peper circa 5 minuten. Voeg de grapefruit en de helft van de peterselie toe en zet het vuur uit.

Coquilles

Verwarm de bovengrill van de oven op de hoogste stand. Pak de schelp van de coquille met een doek vast, houd de bolle kant naar beneden. Steek met de andere hand een mes tussen de kier en open de schelp. Houd het mes horizontaal en vlak tegen de bovenkant en snijd de spier los van de bovenste schelp. Lepel vervolgens voorzichtig het witte deel uit het vlies. Spoel de coquilles kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Maak de diepe schalen van de coquilles schoon om ze erin te serveren.

Verwarm de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de coquilles maximaal 1 minuut. Blus af met de anijslikeur en flambeer de coquilles. Schep de coquilles uit de pan in de schone schelpen en voeg de helft van het bakvet toe aan de tomaat-grapefruit salade. Verdeel een deel van de salade over de coquilles. Meng de resterende peterselie met het broodkruim of het paneermeel en bestrooi de coquilles hiermee. Lepel het laatste beetje boter erover. Gril de coquilles circa 3 minuten onder de grill zodat ze krokant worden.

Serveren

Serveer de overgebleven tomaat-grapefruitsalade en stokbrood bij de coquilles.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker