Tomaat-grapefruitsalade
Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de peterselie fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de partjes uit de grapefruit. Snijd het hoedje van de peper en rol de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot, tomaat, knoflook en de peper circa 5 minuten. Voeg de grapefruit en de helft van de peterselie toe en zet het vuur uit.
Coquilles
Verwarm de bovengrill van de oven op de hoogste stand. Pak de schelp van de coquille met een doek vast, houd de bolle kant naar beneden. Steek met de andere hand een mes tussen de kier en open de schelp. Houd het mes horizontaal en vlak tegen de bovenkant en snijd de spier los van de bovenste schelp. Lepel vervolgens voorzichtig het witte deel uit het vlies. Spoel de coquilles kort schoon onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Maak de diepe schalen van de coquilles schoon om ze erin te serveren.
Verwarm de boter in een koekenpan en laat uitbruisen. Bak de coquilles maximaal 1 minuut. Blus af met de anijslikeur en flambeer de coquilles. Schep de coquilles uit de pan in de schone schelpen en voeg de helft van het bakvet toe aan de tomaat-grapefruit salade. Verdeel een deel van de salade over de coquilles. Meng de resterende peterselie met het broodkruim of het paneermeel en bestrooi de coquilles hiermee. Lepel het laatste beetje boter erover. Gril de coquilles circa 3 minuten onder de grill zodat ze krokant worden.
Serveren
Serveer de overgebleven tomaat-grapefruitsalade en stokbrood bij de coquilles.
0 reacties