Claresse-schnitzel
- Kluts het ei in een diep bord.
- Strooi het paneermeel in een diep bord.
- Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de vis in gelijke stukken. Wentel de vis door het ei en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de vis om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis uitlekken op een bord met keukenpapier.
Dragon-aardappels
- Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes circa 6 minuten. Voeg de venkel, paprika en citroenrasp toe en bak circa 5 minuten mee met de krieltjes.
- Ris de dragon en hak grof. Voeg de helft van de dragon en de helft van de rasp van de citroen toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Saus
- Snijd de augurken in kleine blokjes. Voeg de augurken, kappertjes en de resterende dragon toe aan de halvanaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de dragon-aardappels over borden. Leg de claresse-schnitzel ernaast en serveer met de saus. Leg er een partje citroen bij.
Meld je aan en praat mee