Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De citroenmarinade:
Was de citroen en wrijf hem droog.
Rasp met een middelfijne rasp de schil dun af.
Pers de vrucht uit en zeef het sap.
Pel en hak de knoflook fijn, pel en snipper het sjalotje.
Pluk de rozemarijnnaalden af en hak ze wat fijn.
Meng alles met de olijfolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
De drumsticks marineren:
Leg de drumsticks in een braadslee, schep ze om met de marinade en marineer de kip circa 2 uur (maar langer mag ook). Schep af en toe om.
De drumsticks met aardappels:
Boen de aardappels schoon.
Kook de aardappels circa 10 minuten
Snijd de aardappels in vieren.
Pel de uien en snijd ze in kwarten.
Schep de aardappels en uien bij de gemarineerde drumsticks en schep ze door de marinade.
Dek de braadslee af met aluminiumfolie en schuif hem middenin de oven. Braad aardappels, uien en kip circa 15 minuten.
Ondertussen gaan we de witlof koken:
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de witlof.
Halveer de witlof en kook ze in het kokende water circa 3 minuten.
Spoel ze koud in een vergiet onder de koude kraan.
Wikkel elk witlof in een plakje ham.
Haal de braadslee uit de oven.
Verwijder het aluminiumfolie.
Schep alles een keer om en schik de witlofstruikjes ertussen.
Schuif de braadslee terug in de oven en braad het geheel nog circa 10 minuten tot de ham rond de witlof knapperig is.
0 reacties