Chorizo-krieltjes met Parmezaanse kaas

48
Makkelijk
Chorizo-krieltjes met Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes met schil

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.

Chorizo-krieltjes

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.
  • Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.

Serveren

  • Verdeel de chorizo-krieltjes over borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Chorizo-krieltjes met Parmezaanse kaas

  • 500 g krieltjes met schil
  • 1 rode ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 g chorizo
  • 100 ml kalfsfond
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje roomboter
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • rasp
Chorizo-krieltjes met Parmezaanse kaas
Geef je waardering
48