De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chorizo-krieltjes met Parmezaanse kaas

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chorizo-krieltjes met Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Krieltjes met schil

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.

Chorizo-krieltjes

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.
  • Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.

Serveren

  • Verdeel de chorizo-krieltjes over borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.