De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladepudding

Je hebt pudding in alle soorten en maten, maar deze variant van chocolade is iedereens favoriet. En ook nog eens makkelijk gemaakt.

Chocolade pudding

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Je hebt pudding in alle soorten en maten, maar deze variant van chocolade is iedereens favoriet. En ook nog eens makkelijk gemaakt.

Bereidingswijze

Stap 1: chocoladepudding 
Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. 
Meng in een kom de eidooiers, suiker, cacaopoeder en een scheutje koude melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het vanillemerg eruit. Breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg aan de kook. Schep met een soeplepel een beetje hete melk op het eimengsel en roer met een garde meteen goed door. Schenk daarna het eimengsel terug in de pan bij de rest van de melk en verwarm het geheel op laag vuur tot de massa dikker begint te worden. Het mengsel mag beslist niet koken. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Door rustig te roeren lost de gelatine vanzelf op. Schenk het puddingmengsel in een kom en laat afkoelen. Je kunt dit versnellen door de kom op ijswater te zetten. 

Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het afgekoelde mengsel. 
Spoel de puddingvorm om met koud water en giet het mengsel in de vorm. 
Laat de pudding minstens twee uur opstijven in de koelkast. Je kunt de pudding in de vorm tot wel 5 dagen bewaren in de koelkast. Zet de vorm voor het serveren heel kort in een kom met heet water en los de pudding op en mooie schaal.  

Stap 2: garnering 
Klop de slagroom met suiker stijf en schep in een spuitzak met kartelspuitje. 

Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Voeg een beetje chocolade toe om er voor te zorgen dat deze een temperatuur bereikt van 30 °C. Maak met een lepel hoopjes chocolade op het bakpapier. Trek met de achterkant van de lepel strepen vanuit het chocoladerondje (je maakt een soort zonnetjes). Laat de chocolade garnering circa 30 minuten uitharden. Spuit rozetten slagroom op de pudding en decoreer met de chocolade garnering. 

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  BEKIJK

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker