Deze cake is er niet zomaar één! Je bakt hem namelijk met een vleugje magie. Op geheel magische wijze zal de chocoladelaag tijdens het bakken namelijk naar boven drijven en de flan naar beneden. Wat? Ja! Kijk zelf maar...

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 140 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 240 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 40 g cacao
  • 300 ml karnemelk

Vulling

  • 100 ml karamel
  • 1 blikje gecondenseerde zoete melk (397 g)
  • 350 ml koffiemelk
  • 110 g roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje of 1 tl vanille-extract

Extra nodig

  • mixer met menghaak
  • grote tulbandvorm (2,4 liter)
  • blender of garde
  • braadslee of diepe ovenschaal (waar de tulbandvorm in past)

Bereidingswijze

1 uur en 25 minuten

Cake 

Stap 1: 
Mix roomboter met de suiker romig. Voeg dan het ei toe en mix verder.  

Stap 2: 
Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en baksoda en meng kort.  

Stap 3: 
Voeg 1/3 van de karnemelk bij de botermix en meng door. Voeg daarna 1/3 van het bloemmengsel aan de boter toe en meng doorHerhaal tot alles is gemengd. 

Vulling 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Haal het merg uit het vanillestokje. Doe alle ingrediënten (behalve de karamel) voor de vulling in een blender en mix het goed door elkaar.  

Stap 3: 
Vet de vorm royaal in met boter of bakspray. Giet een klein laagje karamel op de bodem. Giet dan het cakebeslag hierop en als laatste het flan-mengsel. 
 

Stap 4: 
Bedek je tulbandvorm met aluminiumfolie en zet deze in de braadslee of diepe ovenschaal. Giet voorzichtig heet water in de braadslee. 

Stap 5: 
Zet de braadslee in de oven en bak in 1 uur gaar. Check de gaarheid met een satéstokje of cakeprikker. Laat de flan-cake minstens een uur afkoelen voordat je de cake uit de tulbandvorm haalt.  

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Geef je waardering

Chocoladeflan-cake
Chocoladeflan-cake 2