Cake
Stap 1:
Mix roomboter met de suiker romig. Voeg dan het ei toe en mix verder.
Stap 2:
Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en baksoda en meng kort.
Stap 3:
Voeg 1/3 van de karnemelk bij de botermix en meng door. Voeg daarna 1/3 van het bloemmengsel aan de boter toe en meng door. Herhaal tot alles is gemengd.
Vulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Stap 2:
Haal het merg uit het vanillestokje. Doe alle ingrediënten (behalve de karamel) voor de vulling in een blender en mix het goed door elkaar.
Stap 3:
Vet de vorm royaal in met boter of bakspray. Giet een klein laagje karamel op de bodem. Giet dan het cakebeslag hierop en als laatste het flan-mengsel.
Stap 4:
Bedek je tulbandvorm met aluminiumfolie en zet deze in de braadslee of diepe ovenschaal. Giet voorzichtig heet water in de braadslee.
Stap 5:
Zet de braadslee in de oven en bak in 1 uur gaar. Check de gaarheid met een satéstokje of cakeprikker. Laat de flan-cake minstens een uur afkoelen voordat je de cake uit de tulbandvorm haalt.
0 reacties