De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladebakjes met slagroom en fruit

Een gouden combinatie: fruit en chocolade. Rudolph deelt zijn recept voor het ultieme dessert met deze twee lekkernijen. 

260 min kooktijd
Altijd feest! Chocoladebakjes met Slagroom en Fruit

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een gouden combinatie: fruit en chocolade. Rudolph deelt zijn recept voor het ultieme dessert met deze twee lekkernijen. 

Bereidingswijze

Bakjes 

Stap 1: 
Hak de chocolade in kleine stukjes. Smelt tweederde au-bain-marie of in de magnetron. Laat niet warmer worden dan 40 °C. 

Stap 2: 
Meng de resterende stukjes chocolade door de gesmolten chocolade. Blijf doorroeren tot de temperatuur 30 °C is. 

Stap 3: 
Knip de sponzen in rondjes en verpak in plasticfolie. Prik gaatjes in de bovenkant zodat de lucht eruit kan. Dip de sponzen tot net aan de rand in de chocolade. Laat even uitlekken en zet op het bakpapier. Laat de chocolade minstens 4 uur uitharden.  

Stap 4: 
Druk zachtjes op de bovenkant van de sponzen. Draai ze een kwartslag en trek ze heel voorzichtig uit de chocolade.  

Vulling 
Klop de slagroom met de suiker stijf. Snijd de kiwi in plakjes, verdeel de mandarijn in partjes. Vul de chocoladebakjes met de slagroom en verdeel het fruit erover. Garneer met munt. 

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker