Chocolade-munttaart met aardbeien

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de bruine suiker met de boter luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Breng het water aan de kook. Hak de chocolade. Haal de pan van het vuur en los de chocolade op in het hete water en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm. Meng de zure room, bloem en het bakpoeder door het botermengsel. Spatel het chocoladewater erdoor. Vet de taartpan in en bekleed de taartpan met bakpapier. Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.


Vanille banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Houd een scheutje koude melk achter. Meng de eidooiers met de rest van de suiker, het achtergehouden scheutje melk en de bloem. Giet de warme melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.


Muntsiroop
Pluk en hak de muntblaadjes. Breng de suiker met het water aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg de gehakte munt toe en laat circa 20 minuten trekken.

Halveer de cake horizontaal. Besprenkel beide helften met de muntsiroop. Bestrijk één helft met de helft van de banketbakkersroom en leg de andere helft erop. Zet de taart in de koelkast tot de rest klaar is.


Chocolade-muntblaadjes
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de chocolade in een spuitzak. Pluk de muntblaadjes en leg ze, met de mooie kant naar beneden, op het cellofaanfolie.
Spuit er doppen chocolade op en leg het andere vel cellofaanpapier erop.
Wrijf met je duim de chocolade tot rondjes en laat ze op een koele plek uitharden.


Afwerking
Klop de slagroom met de suiker en het cacaopoeder stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond. Verdeel de overgebleven banketbakkersroom over de bovenkant van de taart. Spuit verticale banen slagroom langs de zijkant van de taart. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Leg de partjes in cirkels op de bovenkant van de taart. Haal de chocolade-muntblaadjes van het cellofaanfolie en druk ze tegen de zijkant van de taart in de slagroom. Garneer met muntblaadjes.

Ingredienten

1
Porties

Chocoladecake

  • 300 g bruine suiker
  • 175 g roomboter
  • 3 eieren
  • 175 ml water
  • 90 g pure chocolade
  • 175 ml zure room
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Vanille banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem

Muntsiroop

  • 1 bosje munt
  • 200 g suiker
  • 200 ml water

Chocolade-muntblaadjes

  • 200 g pure chocolade
  • 1 bosje munt

Afwerking

  • 300 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 500 g aardbeien
  • 2 takjes munt

Extra nodig:

  • cellofaanfolie
  • spuitzak met gladde spuitmond
Geef je waardering
0