Chocoladecake
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Roer de bruine suiker met de boter luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe. Breng het water aan de kook. Hak
de chocolade. Haal de pan van het vuur en los de chocolade op in het
hete water en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm. Meng de
zure room, bloem en het bakpoeder door het botermengsel. Spatel het
chocoladewater erdoor. Vet de taartpan in en bekleed de taartpan met
bakpapier. Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 45 minuten
goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
Vanille
banketbakkersroom
Halveer
het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de
melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Houd
een scheutje koude melk achter. Meng de eidooiers met de rest van de
suiker, het achtergehouden scheutje melk en de bloem. Giet de warme
melk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5
minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie
afkoelen.
Muntsiroop
Pluk
en hak de muntblaadjes. Breng de suiker met het water aan de kook tot
de suiker is opgelost. Voeg de gehakte munt toe en laat circa 20
minuten trekken.
Halveer de cake horizontaal. Besprenkel beide helften met de muntsiroop. Bestrijk één helft met de helft van de banketbakkersroom en leg de andere helft erop. Zet de taart in de koelkast tot de rest klaar is.
Chocolade-muntblaadjes
Smelt
de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren
plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa
26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende
chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk
hier de video voor het tableren van chocolade. Schep
de chocolade in een spuitzak. Pluk
de muntblaadjes en leg ze, met de mooie kant naar beneden, op het
cellofaanfolie.
Spuit er doppen chocolade op en leg het andere vel
cellofaanpapier erop.
Wrijf met je duim de chocolade tot rondjes en
laat ze op een koele plek uitharden.
Afwerking
Klop
de slagroom met de suiker en het cacaopoeder stijf. Schep de slagroom
in een spuitzak met een gladde spuitmond. Verdeel de overgebleven
banketbakkersroom over de bovenkant van de taart. Spuit verticale
banen slagroom langs de zijkant van de taart. Verwijder de kroontjes
van de aardbeien en snijd de aardbeien in vieren. Leg de partjes in
cirkels op de bovenkant van de taart. Haal de chocolade-muntblaadjes
van het cellofaanfolie en druk ze tegen de zijkant van de taart in de
slagroom. Garneer met muntblaadjes.
0 reacties