De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chinese kool met saucijs en kruidenrijst

30 min kooktijd
Chinese kool met saucijs en kruidenrijst

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng in een pan het water met de bouillonblokjes en de kurkuma aan de kook.

Saucijzen

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de saucijzen in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat nog 5 minuten garen.

Kruidenrijst

  • Haal een klein kopje bouillon uit de pan en bewaar dit voor de Chinese kool.
  • Kook de rijst in de pan met bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking en roer de boter erdoor.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Pluk en snijd de peterselie en de koriander fijn.
  • Roer de kruiden en de paprika door de rijst.

Chinese kool

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool over de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de kool circa 4 minuten. Schenk het kopje bouillon erbij. Laat de kool met de deksel op de pan circa 6 minuten stoven.

Serveren
Verdeel de rijst, saucijzen en de kool over borden, lepel de braadjus over de rijst.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker