Chinese kool met saucijs en kruidenrijst

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng in een pan het water met de bouillonblokjes en de kurkuma aan de kook.

Saucijzen

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de saucijzen in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat nog 5 minuten garen.

Kruidenrijst

  • Haal een klein kopje bouillon uit de pan en bewaar dit voor de Chinese kool.
  • Kook de rijst in de pan met bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking en roer de boter erdoor.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Pluk en snijd de peterselie en de koriander fijn.
  • Roer de kruiden en de paprika door de rijst.

Chinese kool

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool over de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de kool circa 4 minuten. Schenk het kopje bouillon erbij. Laat de kool met de deksel op de pan circa 6 minuten stoven.

Serveren
Verdeel de rijst, saucijzen en de kool over borden, lepel de braadjus over de rijst.

Ingredienten

4
Personen

Chinese kool met saucijs en kruidenrijst

  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 tl kurkuma

Saucijzen met gebakken oesterzwam

  • 4 saucijzen
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter

Kruidenrijst

  • 300 g pandanrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 klontje boter
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje koriander

Gestoofde Chinese kool

  • 1 Chinese kool
Geef je waardering
2