Chiliwok in slabakjes

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Kip marineren

Snijd de kippendijen in blokjes. Meng de kip met de sambal, honing en ketjap. Laat circa 5 minuten marineren.

Chiliwok

Rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin in een droge pan. Maak de bladeren van de sla los. Houd 2 bladeren sla per persoon apart en snijd de rest in repen. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgettes in blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de gemarineerde kip circa 5minuten. Voeg de courgette, paprika, maïs, cashewnoten en gesneden sla toe en roerbak circa 2 minuten mee.

Serveren

Verdeel de achtergehouden slabladeren over de borden. Schep de Chiliwok in de sla. Serveer met de meergranenrijst.

 

Ingredienten

4
Personen

Chiliwok in slabakjes

  • 300 g meergranenrijst
  • 400 g kippendijenfilet
  • 3 el sambal
  • 1 el honing
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 g cashewnoten
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • rijstolie
  • 300 g maïskorrels uit blik

Extra nodig:

  • wok
Geef je waardering
4