Chili chicken wok

12
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgende de bereidingswijze op de verpakking.

Chili chicken wok

  • Snijd de uiteindes van de peper en rol de zaadjes er tussen je handen uit. Snijd de peper in ringetjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Verwijder de uiteindes van de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
  • Snijd de bosui in schuine ringetjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de rode peper, knoflook en gember circa 2 minuten. Voeg de kipfilet toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de komkommer, bosui, pinda’s en de taugé toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de chilisaus toe en meng alles goed door. Verwarm nog circa 2 minuten.
  • Pluk en snijd de koriander. Voeg de helft van de koriander toe.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en schep de chili chicken wok erop. Strooi de resterende koriander eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Chili chicken wok

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 komkommer
  • 1 bosje bosui
  • 300 g kipfilet
  • arachideolie
  • 100 g pinda's
  • 150 g taugé
  • 75 ml chilisaus
  • 1 bosje koriander

Extra nodig

  • wok
Geef je waardering
12