Vanillebavaroise
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en de leeg geschraapte vanillestokjes samen met de melk aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Haal de vanillestokjes eruit. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Klop de eidooiers en suiker schuimig en schenk de melk erop. Schenk de crème terug in de pan en laat op laag vuur binden zonder dat het kookt. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de crème en laat de crème afkoelen. Klop de room tot yoghurt dikte en spatel door de vanillecrème. Schenk de vanillebavarois in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Dompel de puddingvorm in heet water en haal de bavaroise uit de vorm. Zet de lange vingers, met behulp van een toefjes slagroom, tegen elkaar aan tegen de zijkant van de bavaroise. Bind ze voorzichtig vast met lint. Schil en snijd de sinaasappels in partjes en meng ze met de jam. Garneer de Charlotte Russe met rozetjes slagroom en de sinaasappelpartjes.
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en de leeg geschraapte vanillestokjes samen met de melk aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Haal de vanillestokjes eruit. Week de gelatine in een kom met ruim koud water.
0 reacties