De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Charlotte Russe

Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en de leeg geschraapte vanillestokjes samen met de melk aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Haal de vanillestokjes eruit. Week de gelatine in een kom met ruim koud water.

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Charlotte Russe

Bereidingswijze

Vanillebavaroise
Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en de leeg geschraapte vanillestokjes samen met de melk aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Haal de vanillestokjes eruit. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Klop de eidooiers en suiker schuimig en schenk de melk erop. Schenk de crème terug in de pan en laat op laag vuur binden zonder dat het kookt. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de crème en laat de crème afkoelen. Klop de room tot yoghurt dikte en spatel door de vanillecrème. Schenk de vanillebavarois in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze. Dompel de puddingvorm in heet water en haal de bavaroise uit de vorm. Zet de lange vingers, met behulp van een toefjes slagroom, tegen elkaar aan tegen de zijkant van de bavaroise. Bind ze voorzichtig vast met lint. Schil en snijd de sinaasappels in partjes en meng ze met de jam. Garneer de Charlotte Russe met rozetjes slagroom en de sinaasappelpartjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.