De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paddenstoelenstoof

Deze vega boeuf bourguignon met champignons zet je in een handomdraai op tafel en is superlekker. Snel maken dus!

30 MIN
Paddenstoelenstoof

Een recept van

Je kent wellicht de klassieke boeuf bourguignon . Máár deze vegetarische boeuf bourguignon, ook wel champignon bourguignon of paddenstoelenstoof genoemd, is misschien nóg wel lekkerder dan het origineel. 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Schil de winterwortels en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd indien nodig een stukje van de onderkant weg. Snijd de ui in grove stukken en de knoflook in plakjes. 

  2. Smelt de roomboter in een pan met dikke bodem en bak hierin de uien glazig, bestrooi met wat zout en peper.  

  3. Voeg de knoflook, champignons, wortel en tijm toe en laat even kort meebakken op hoog vuur. Blus af met de rode wijn en de groentebouillon. Doe de laurierblaadjes erbij en laat met het deksel op de pan 25 minuten stoven op laag vuur. 

  4. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook ze in gezouten water in 10 minuten gaar en giet af. Voeg de melk en de boter toe en stamp tot een grove puree, breng op smaak met peper en zout. 

  5. Maak een papje van de bloem met 3 el water en roer dit door het champignonmengsel. Doe het deksel terug op de pan en laat nog 5 minuten doorwarmen. 

  6. Serveer de champignons bourguignon met de aardappelpuree. 

    Geef er stokbrood bij!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker