De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cassoulet met geitenkaas, kip en parelgort

Een heerlijke stoofpot met kip en parelgort, gebaseerd op de Franse keuken.

Cassoulet

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiding

Kook de parelgort in circa 25 minuten beetgaar in een pan met 1 liter water en een beetje zout, tot het water is opgenomen door de parelgort. 

Pel en snipper de ui. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Snijd de bacon en de kippendijfilet in reepjes. Spoel de cannellinibonen en laat uitlekken in een vergiet.

Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak de kippendijfilet goudbruin aan. Schep uit de pan en zet apart. Bak de bacon, de ui en de kastanjechampignons met een beetje zout 5 minuten totdat deze beginnen te kleuren. Breng op smaak met peper.

Leg de kip terug in de pan, voeg het maiszetmeel met de kippenbouillon, de slagroom en de cannellinibonen toe en roer goed door. Stoof met de deksel de pan de kip op zacht vuur in circa 20 minuten gaar.

Ris de blaadjes van de helft van de dragon en hak fijn. Verbrokkel de geitenkaas en meng met de dragon.

Serveren

Serveer de cassoulet met parelgort en de geitenkaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker