Schil en snijd de aardappels in plakken. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom droog en voeg een klontje boter toe. Pureer met een pureestamper en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Pel en hak de knoflook fijn.
Schil en snijd de wortel in halve maantjes.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Spoel de linzen af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui, knoflook en het gehakt circa 3 minuten. Voeg de paprika, wortel, Provençaalse kruiden en de tomatenpuree toe en bak nog circa 3 minuten. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de linzen toe.Laat circa 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met wat versgemalen peper.
Verdeel de cassoulet over soepkommen/ovenschaaltjes en schep er een laagje aardappelpuree op. Zet de soepkommen op een bakplaat en bak circa 10 minuten in de oven tot de aardappelpuree aan de bovenkant krokant is.
Tip: Heb je een grillstand in je oven? Maak de aardappelpuree aan de bovenkant krokant onder de grill.
0 reacties