De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cassoulet

Schil en snijd de aardappels in plakken. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom droog en voeg een klontje boter toe. Pureer met een pureestamper en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

30 MIN
Cassoulet

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in plakken. Kook de aardappels in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom droog en voeg een klontje boter toe. Pureer met een pureestamper en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pel en snijd de ui in halve ringen.

Pel en hak de knoflook fijn.

Schil en snijd de wortel in halve maantjes.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

Spoel de linzen af en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui, knoflook en het gehakt circa 3 minuten. Voeg de paprika, wortel, Provençaalse kruiden en de tomatenpuree toe en bak nog circa 3 minuten. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de linzen toe.Laat circa 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met wat versgemalen peper.

Verdeel de cassoulet over soepkommen/ovenschaaltjes en schep er een laagje aardappelpuree op. Zet de soepkommen op een bakplaat en bak circa 10 minuten in de oven tot de aardappelpuree aan de bovenkant krokant is.

Tip: Heb je een grillstand in je oven? Maak de aardappelpuree aan de bovenkant krokant onder de grill.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker