Cashew-appeltaart

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Cashewdeeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de cashewnoten fijn in het bakje van de staafmixer. Roer de boter met de bruine suiker, eidooier en het ei glad in de keukenmachine. Meng de bloem met het cashewnotenkruim en rasp de limoen erboven. Meng het bloemmengsel door het botermengsel en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek het deeg met bakpapier en verdeel de blindbakbonen erover. Bak de deegbodem in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en bak nog 5 minuten. Laat de bodem afkoelen.

Appelvulling
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het vanillemerg aan de kook. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Kook de appelblokjes in de slagroom op laag vuur in circa 10 minuten gaar. Pureer het mengsel glad met de staafmixer. Klop de eidooiers met de suiker los. Giet de eidooiers bij de appelpuree en meng goed door. Gaar zonder te koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Schenk de vulling op de taartbodem en bak de taart in circa 45 minuten gaar.

Cashewkruim
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de noten in circa 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen, hak de noten tot grove kruimels en verdeel over de taart. Bestuif de taart met een beetje poedersuiker en nootmuskaat. 

Ingredienten

1
Porties

Cashewdeeg

  • 50 g cashewnoten
  • 150 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g bruine suiker
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 225 g bloem
  • 1 limoen

Appelvulling

  • 1 vanillestokje
  • 150 ml slagroom
  • 2 appels, Elstar
  • 3 eidooiers
  • 35 g suiker
  • 35 g boter
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Cashewkruim

  • 100 g cashewnoten
  • 100 g poedersuiker
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Extra nodig

  • staafmixer met staafmixerbakje
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • staafmixer
  • taartvorm van ca 18 cm doorsnede
Geef je waardering
5