Captains dinner

23
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Aardappels

  • Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Bloemkool

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af. 

Captains dinner 

• Pel en snijd de ui in ringen.
• Giet de kapucijners af en spoel schoon.
• Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
• Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
• Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.

Varkenskarbonades

  • Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
  • Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.

Serveren

  • Serveer het gerecht met de augurken en piccalilly.

Ingredienten

4
Personen

Captains dinner

  • 350 g krielaardappels (voorgekookt)
  • zonnebloemolie
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 400 g kapucijners
  • 125 g magere spekblokjes
  • 200 g Amsterdamse uien
  • 4 varkenskarbonades à 100 g
  • 50 g boter
  • 200 g augurken
  • 200 g piccalilly
Geef je waardering
23