Cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche

18
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd
Cappuccino van bietjes
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Schil en snijd de wortel en aardappel in blokjes en smoor ze circa 4 minuten met de ui en knoflook.
Schil en snijd de bietjes in blokjes, voeg de bietjes toe aan de pan en smoor circa 5 minuten op laag vuur. Ontpit de kersen. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurier en de kersen toe. Breng de soep aan de kook en laat de groente in circa 20 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Bieslookroom
Snijd de bieslook in dunne ringen. Meng de crème fraîche met een scheutje room, de bieslook en de rasp van een limoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verwarm glazen voor met warm water. Breng de soep aan de kook, klop luchtig met een staafmixer en verdeel over de glazen. Schep een lepel bieslook-crème fraîche op de soep.

Ingredienten

4
Personen

Cappuccino van bietjes

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 g wortel
  • 100 g aardappel
  • 400 g rauwe rode bieten
  • 15 kersen
  • 1.5 l groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier

Bieslook-crème fraîche

  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 scheutje slagroom
  • 1 limoen

Extra nodig

  • staafmixer
  • 4 glazen
Geef je waardering
18