De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche

50 min kooktijd
Cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cappuccino van bietjes
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Schil en snijd de wortel en aardappel in blokjes en smoor ze circa 4 minuten met de ui en knoflook.
Schil en snijd de bietjes in blokjes, voeg de bietjes toe aan de pan en smoor circa 5 minuten op laag vuur. Ontpit de kersen. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurier en de kersen toe. Breng de soep aan de kook en laat de groente in circa 20 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Bieslookroom
Snijd de bieslook in dunne ringen. Meng de crème fraîche met een scheutje room, de bieslook en de rasp van een limoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verwarm glazen voor met warm water. Breng de soep aan de kook, klop luchtig met een staafmixer en verdeel over de glazen. Schep een lepel bieslook-crème fraîche op de soep.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker