De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Cannoncini

Cannoncini zijn zoete Italiaanse gebakjes die vooral populair zijn in het noorden en midden van Italië. Ze vormen de basis van de torta duomo.

80 MIN
Cannoncini

Cannoncini zijn zoete Italiaanse gebakjes die vooral populair zijn in het noorden en midden van Italië. Ze vormen de basis van de torta duomo.

Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190
°C. Vet de vormpjes in met een beetje boter.


Stap 2:
Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ca. 25 x 30 cm. Snijd het deeg met behulp van een deegwieltje in 12 stroken van 2 cm breed en 30 cm lang. Bestrijk het deeg lichtjes met koud water.

Stap 3:
Draai elke strook bladerdeeg spiraalvormig om een beboterd vormpje, met de natte kant aan de buitenkant. Rol de cannoncini door de suiker en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak de cannoncini in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Stap 4:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en 20 g suiker aan de kook. Roer de eidooier met 30 g suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Stap 5:
Klop de slagroom met de rest van de suiker luchtig. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom. Schep het mengsel in een spuitzak. Vul de cannoncini met het mengsel. Bestuif eventueel met een beetje poedersuiker.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!



Bekijk hier alle recepten uit Rudolph's Bakery.
 


 

Nog meer shows van Rudolph:

 

Rudolph's Bakery VIPs

"Met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger", zegt Rudolph regelmatig. Daarom bakt Rudolph met een bekende gast in Rudolph's Bakery VIPs.

Rudolph's Bakery Specials

Zoek jij nog een heerlijke taart of gebakje voor een bijzondere gelegenheid zoals bijvoorbeeld voor Moederdag? Van Rudolph's Bakery Specials krijg je veel inspiratie!

Rudolph's Little Bakery

Samen bakken is leuker dan alleen! Zeker als je iets bijzonders maakt met een speciale reden. In Rudolph’s Little Bakery komen jonge bakfanaten langs om samen met Rudolph van Veen een taart voor iemand te maken. Dat is leuk en leerzaam en natuurlijk hoort ook stiekem snoepen erbij… Bekijk hier alle recepten uit het programma.

Rudolph's Bakfavorieten

Rudolph deelt de lekkerste bakrecepten in het programma Rudolph’s Bakfavorieten. Elke dag staat er een nieuw bakthema voor je klaar en elke aflevering bevat recepten, zodat jij thuis aan de slag kunt. Er komen lekkere ontbijtjes en American style baksels voorbij!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker