Cannoncini zijn zoete Italiaanse gebakjes die vooral populair zijn in het noorden en midden van Italië. Ze vormen de basis van de torta duomo.

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Ingredienten

12
Personen

  • 1 klontje boter om in te vetten
  • 300 g (zelfgemaakt) bladerdeeg
  • 100 g suiker voor het doorrollen

Banketbakkersroomvulling

  • 1/2 vanillestokje
  • 125 ml melk
  • 50 g suiker
  • 1 eidooier
  • 1/2 el bloem
  • 125 ml slagroom
  • poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig

  • 12 cannoncini-vormpjes
  • deegwieltje

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190
°C. Vet de vormpjes in met een beetje boter.


Stap 2:
Rol het bladerdeeg uit tot een plak van ca. 25 x 30 cm. Snijd het deeg met behulp van een deegwieltje in 12 stroken van 2 cm breed en 30 cm lang. Bestrijk het deeg lichtjes met koud water.

Stap 3:
Draai elke strook bladerdeeg spiraalvormig om een beboterd vormpje, met de natte kant aan de buitenkant. Rol de cannoncini door de suiker en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak de cannoncini in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Stap 4:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en 20 g suiker aan de kook. Roer de eidooier met 30 g suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Stap 5:
Klop de slagroom met de rest van de suiker luchtig. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom. Schep het mengsel in een spuitzak. Vul de cannoncini met het mengsel. Bestuif eventueel met een beetje poedersuiker.

Geef je waardering

103
Cannoncini
Cannoncini