Cajun zeewolf met maïssalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Krieltjes

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Halveer de krieltjes. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bestrooi de krieltjes met een beetje zout en paprikapoeder. Bak de krieltjes in de oven in circa 25 minuten krokant en gaar.

Salade

Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Giet de maïskorrels af. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Meng in een kom de avocado’s, bosui, maïskorrels, bleekselderij en de olijfolie vergine. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Zeewolf

Meng de bloem, op een bordje, met de cajunkruiden. Dep de zeewolffilets droog met keukenpapier. Wentel de zeewolffilets door de cajunbloem en klop de overtollige bloem eraf. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de zeewolffilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de vis.

Ingredienten

4
Personen

Cajun zeewolf met maïssalade

  • 800 g krieltjes in schil
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 avocado's
  • 1 bosje bosuitjes
  • 300 g maïskorrels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • 2 el bloem
  • 2 tl cajunkruiden
  • 4 zeewolffilets a 100 g
  • 1 limoen

Extra nodig:

  • bakpapier
  • keukenpapier
Geef je waardering
0