Kipfilet
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Scheur het oude brood in grove stukken en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het ontbijtspek over het brood. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de croutons in de oven in circa 10 minuten krokant.
- Breng een pan met water met een beetje zout net niet aan de kook.
- Pocheer de kipfilet circa 10 minuten in het water dat net onder het kookpunt is. Haal de kipfilet uit het water en snijd de kipfilet in dunne plakken. Besprenkel met een beetje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Dressing
- Pel de knoflook.
- Splits de eieren.
- Pureer de ansjovisfilets, knoflook, eidooiers, mosterd en het sap van de citroen in het bakje van de staafmixer. Schenk de zonnebloemolie er beetje voor beetje bij. Voeg een scheutje olijfolie extra vierge toe en ga door met mixen tot er een dikke mayonaise ontstaat.
- Rasp de Parmezaanse kaas en meng de kaas door de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
- Pluk de blaadjes van de ijsbergsla los. Houd een paar blaadjes apart. Snijd de rest fijn.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen.
- Meng de ijsbergsla met de spinazie, ui en een beetje mayonaise.
Serveren
- Serveer de salade in een blad ijsbergsla. Leg de kipfilet op de salade. Lepel er een beetje dressing overheen. Verdeel de croutons en het ontbijtspek over de salade.
Meld je aan en praat mee