De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bubble and squeak

15 MIN
Bubble and squeak

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de wortel of kool in een pan met water en een beetje zout gaar. Snijd de groente en bacon fijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Meng met je handen de groente met de bacon, aardappels, ui en knoflook en vorm gelijke burgers. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de hamburgers om en om in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker