Broodpizza

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Broodpizza’s

  • Halveer het Turks brood.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Meng de helft van de knoflook met een scheut olie en smeer het brood ermee in.
  • Bak de bodems in de oven in circa 5 minuten krokant.
  • Meng de overgebleven knoflook met de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden.
  • Bestrijk de bodems met het mengsel.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Verdeel de groente over de bodem.
  • Beleg de pizza’s met stukjes mozzarella en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de broodpizza’s circa 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Salade

  • Pluk en snijd de blaadjes basilicum fijn. Halveer de citroen.
  • Meng in een grote kom de yoghurt met de basilicum, zout, peper en sap van de citroen.
  • Snijd de sla in dunne repen.
  • Rasp de komkommer en de appel op een grove rasp.
  • Meng de sla, komkommer en appel door de dressing.

Ingredienten

4
Personen

Broodpizza’s

  • 1 Turks brood
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 250 g mozzarella
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 2 takjes basilicum
  • 1 citroen
  • 200 ml magere yoghurt
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 komkommer
  • 1 appel
Geef je waardering
6