Rösti
- Verwarm de oven voor op 120 ºC.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
- Rasp de aardappels met een grove rasp. Vorm voor elke burger een rösti zo groot als een broodje, druk ze goed aan en bak de rösti op laag vuur in circa 6 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de rösti in een ovenschaal en houd warm in de oven.
Saus
- Pel en snipper de ui.
- Hak het bosje dragon fijn.
- Pel en plet de knoflook en hak deze fijn.
- Hak de augurken fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.
De burger
- Verhit een scheutje olie in dezelfde pan als waarin de rösti zijn gebakken.
- Breng de rundertartaar op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en vorm vier burgers. Bak de burgers in de koekenpan circa 2 minuten aan een kant, draai om, leg een plak kaas op de bovenkant en bak nog circa 2 minuten.
- Leg de bacon naast de burgers in de pan en bak circa 2 minuten mee tot de bacon krokant is.
Gegrilde groente
- Verwarm de grillpan.
- Snijd de tomaten in dikke plakken.
- Pel en snijd de rode uien in dikke plakken.
- Snijd de little gem in vieren met het kontje er nog aan vast.
- Gril de groente in de hete grillpan aan beide kanten circa 2 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Leg een rösti op het bord. Leg daarop een burger met kaas, een lepel saus, de gegrilde ui, tomaat, een lepel saus en sla en steek er een prikker in. Verdeel de rest van de groente en bacon erbij.
0 reacties