Rode kool
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de rode kool in plakken van circa 1 centimeter.
- Meng in een kommetje de honing, zonnebloemolie en de ras el hanout.
- Verdeel de rode kool over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de rode kool royaal met de honingolie. Rooster de rode kool in de oven in circa 20 minuten gaar.
Kip
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met sambal, een beetje zout en versgemalen peper.
Knoflooksaus
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd de bieslook fijn.
- Meng in een kom de knoflook, bieslook, halvanaise en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Turks brood
- Verwarm de grillpan.
- Snijd het Turks brood in vieren. Besprenkel het brood met een beetje olie en gril het brood om en om in circa 5 minuten krokant.
- Snijd de tomaten in plakjes.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Halveer de Turkse boden in de breedte.
Serveren
- Bestrijk de bodem van de broodjes met knoflooksaus. Verdeel er tomaat, komkommer en kip over en leg er nog een paar plakjes komkommer op. Lepel er nog wat saus over.
Meld je aan en praat mee