De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Broodje feestkip

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Broodje feestkip

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak de pistolets in de oven in circa 8 minuten krokant.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in dunne repen.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons, paprika en de kipfilet in circa 6 minuten gaar.
  • Giet de abrikozen af en snijd dunne repen. Voeg de abrikozen toe en bak circa 2 minuten.
  • Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Roer door het gerecht en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de broodjes open.
  • Snijd de onderkant van de litte gem, maak de blaadjes los en snijd de blaadjes in grove repen.

Feestelijke saus

  • Meng de ingrediënten voor het feestelijke sausje met elkaar.

Serveren

  • Schep de kipvulling op het broodje en verdeel de blaadjes sla een de saus erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.