Broodje feestkip

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Bak de pistolets in de oven in circa 8 minuten krokant.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in dunne repen.
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons, paprika en de kipfilet in circa 6 minuten gaar.
  • Giet de abrikozen af en snijd dunne repen. Voeg de abrikozen toe en bak circa 2 minuten.
  • Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Roer door het gerecht en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de broodjes open.
  • Snijd de onderkant van de litte gem, maak de blaadjes los en snijd de blaadjes in grove repen.

Feestelijke saus

  • Meng de ingrediënten voor het feestelijke sausje met elkaar.

Serveren

  • Schep de kipvulling op het broodje en verdeel de blaadjes sla een de saus erover.

Ingredienten

4
Personen

Broodje feestkip

  • 8 bruine pistolets
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 400 g kipfilet
  • 250 g champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g halve abrikozen op siroop
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 2 kroppen little gem

Feestelijke saus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mangochutney
  • 1 tl currypasta
Geef je waardering
0