Tzatziki
- Rasp de komkommer. Pel en snijd de knoflook fijn.Meng in een kom de komkommer, knoflook en yoghurt en breng op smaak met een beetje zout.
Falafel
- Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflook
- Giet de kikkererwten af. Pluk de peterselie en koriander.
- Breek een ei in een hoge kom en voeg de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijnzaad, snufjes zout en een scheutje olie toe. Pureer met een staafmixer tot een grof mengsel.
- Vorm balletjes en druk een beetje plat tot een doorsnede ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit een laagje olie van circa 3 centimeter in een hoge pan. Bak de falafel in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Laat de falafel uitlekken op een bord met keukenpapier en houd eventueel warm onder aluminiumfolie.
Salade
- Meng in een grote kom de honing en de balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snijd de tomaten in vieren en meng door de dressing
Serveer
Snijd het Turkse brood in vieren of bereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen broodje vullen.
Meld je aan en praat mee