De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brood met spread en gepofte cherrytomaten

15 MIN
Brood met spread en gepofte cherrytomaten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.


Mini pruim trostomaten

  • Leg de mini pruim trostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Pof de tomaten circa 8 minuten in de oven.


Brood

  • Snijd het brood in dikke plakken. Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met geraspte kaas. Bak de plakken brood in de oven in circa 6 minuten krokant.


Spread

  • Schil en snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Snijd de radijs in blokjes.
  • Pureer de groente met de staafmixer.
  • Snijd de forel fijn en roer de forel en kwark door de groente.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  • Besmeer het brood met de spread. Bestrooi de spread met tuinkers en serveer de tomaatjes ernaast. Tip: Als het loof van de radijsje mooi groen en knapperig is, is het lekker om bij de spread te serveren.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker