Brood met spread en gepofte cherrytomaten

0
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.


Mini pruim trostomaten

  • Leg de mini pruim trostomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Pof de tomaten circa 8 minuten in de oven.


Brood

  • Snijd het brood in dikke plakken. Leg de plakken brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met geraspte kaas. Bak de plakken brood in de oven in circa 6 minuten krokant.


Spread

  • Schil en snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de augurken in blokjes.
  • Snijd de radijs in blokjes.
  • Pureer de groente met de staafmixer.
  • Snijd de forel fijn en roer de forel en kwark door de groente.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  • Besmeer het brood met de spread. Bestrooi de spread met tuinkers en serveer de tomaatjes ernaast. Tip: Als het loof van de radijsje mooi groen en knapperig is, is het lekker om bij de spread te serveren.

Ingredienten

4
Personen

Brood met spread en gepofte mini pruim trostomaten

  • 2 trosjes mini pruimtrostomaten
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 boerenbrood
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 2 augurken
  • 1 bosje radijs
  • 250 g gerookte forel
  • 250 g magere kwark
  • 1 bakje tuinkers

Extra nodig

  • bakpapier
  • staafmixer
Geef je waardering
0