Briepakketje
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de brie rond tot een cirkel. Halveer de filodeegvellen in de lengte. Smelt de boter en bestrijk de vellen ermee. Leg de vellen filodeeg kruislings op elkaar in een met bakpapier beklede taartpan. Leg de uitgestoken brie in het midden. Schep een lepel appelstroop in het midden en vouw de vellen naar elkaar. Bak het briepakketje in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
Pittige peren-vijgencompote
Verwijder de boven- en onderkant van de peper. Wrijf de peper tussen je handen zodat de pitjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de verse en gedroogde vijgen in blokjes. Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Smelt de boter in een pan en fruit de peer, vijgen, peper en de steranijs circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn en kook circa 4 minuten door. Roer het maïzena aan met een beetje witte wijn en bind de massa tot compotedikte. Serveer de perenvijgencompote warm of koud bij de brie.
40 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties