De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

briepakketje met pittige peren-vijgencompote

40 min kooktijd
Briepakketje met pittige peren-vijgencompote

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Briepakketje
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de brie rond tot een cirkel. Halveer de filodeegvellen in de lengte. Smelt de boter en bestrijk de vellen ermee. Leg de vellen filodeeg kruislings op elkaar in een met bakpapier beklede taartpan. Leg de uitgestoken brie in het midden. Schep een lepel appelstroop in het midden en vouw de vellen naar elkaar. Bak het briepakketje in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Pittige peren-vijgencompote
Verwijder de boven- en onderkant van de peper. Wrijf de peper tussen je handen zodat de pitjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de verse en gedroogde vijgen in blokjes. Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Smelt de boter in een pan en fruit de peer, vijgen, peper en de steranijs circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn en kook circa 4 minuten door. Roer het maïzena aan met een beetje witte wijn en bind de massa tot compotedikte. Serveer de perenvijgencompote warm of koud bij de brie.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker