Bouillon met okra's en spekjes uit Suriname en bananas envueltas (bananenpakketjes met stroop)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bouillon met okra's
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Kneus de sereh met de achterkant van een mes. Hak de peper fijn. Verwijder de kapjes van de okra’s. Voeg de sereh, peper, spinazie, okra’s en de runderbouillon toe aan de pan en kook circa 30 minuten op laag vuur. Snijd de spinazie grof en voeg deze de laatste 5 minuten toe.
Verwarm een koekenpan. Snijd de speklap in dunne reepjes en bak ze in circa 5 minuten krokant.
Schenk de soep in een diep bord en garneer met het spek.

Bananas envueltas
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Meng de appelstroop met het warme water tot de stroop wat dunner is. Pel de bananen en snijd ze in vieren.
Leg de vellen filodeeg uit en halveer ze. Leg op elke helft een stuk banaan, bedruip met een flinke eetlepel aangemaakte stroop en rasp er sinaasappelschil over. Rol de banaan op in het filodeeg en klapt de zijkanten naar binnen. Herhaal dit tot de banaan op is.
Vet de ovenschaal in met boter, leg de bananas envueltas erin en bak in circa 10 minuten krokant in de oven.
Bestuif voor het serveren met wat poedersuiker en kaneel.

 

Ingredienten

4
Personen

Bouillon met okra's en spekjes

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 serehstengels
  • 1 rode peper
  • 20 okra's
  • 1.5 l runderbouillon
  • 200 g spinazie
  • 1 speklap

Bananas envueltas

  • 2 el appelstroop
  • 50 ml warm water
  • 1 sinaasappels
  • 2 bananen
  • 0.5 pak filodeeg
  • 1 el boter
  • poedersuiker
  • kaneel

Extra nodig

  • ovenschaal
  • rasp
Geef je waardering
0