De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bouillon met okra's en spekjes uit suriname en bananas envueltas (bananenpakketjes met stroop)

Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Kneus de sereh met de achterkant van een mes. Hak de peper fijn. Verwijder de kapjes van de okra’s. Voeg de sereh, peper, spinazie, okra’s en de runderbouillon toe aan de pan en kook circa 30 minuten op laag vuur. Snijd de spinazie grof en voeg deze de laatste 5 minuten toe.

30 min kooktijd
Bouillon met okra's en spekjes uit Suriname en bananas envueltas (bananenpakketjes met stroop)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bouillon met okra's
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Kneus de sereh met de achterkant van een mes. Hak de peper fijn. Verwijder de kapjes van de okra’s. Voeg de sereh, peper, spinazie, okra’s en de runderbouillon toe aan de pan en kook circa 30 minuten op laag vuur. Snijd de spinazie grof en voeg deze de laatste 5 minuten toe.
Verwarm een koekenpan. Snijd de speklap in dunne reepjes en bak ze in circa 5 minuten krokant.
Schenk de soep in een diep bord en garneer met het spek.

Bananas envueltas
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Meng de appelstroop met het warme water tot de stroop wat dunner is. Pel de bananen en snijd ze in vieren.
Leg de vellen filodeeg uit en halveer ze. Leg op elke helft een stuk banaan, bedruip met een flinke eetlepel aangemaakte stroop en rasp er sinaasappelschil over. Rol de banaan op in het filodeeg en klapt de zijkanten naar binnen. Herhaal dit tot de banaan op is.
Vet de ovenschaal in met boter, leg de bananas envueltas erin en bak in circa 10 minuten krokant in de oven.
Bestuif voor het serveren met wat poedersuiker en kaneel.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker