Boomstammetjes in het groen

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Aardappels koken

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Was en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Boomstammetjes

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paprika, sjalot, kerriepoeder, zout en peper. Vorm hier de boomstammetjes van.
  • Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de knoflook en bak de boomstammetjes in circa 8 minuten om en om gaar.
  • Pluk en hak de peterselie fijn. Druk de uiteindes van de boomstammetjes na het bakken in de peterselie.


Aardappels uit de oven

  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Meng een scheut olie, zout, peper en paprikapoeder door de aardappels.
  • Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappels in de oven in circa 15 minuten goudbruin.


Sperziebonen

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in circa 6 minuten gaar.
  • Giet de sperziebonen af.
  • Pel en snipper het sjalotje. V
  • erhit een klontje boter in de pan en fruit het sjalotje.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak de sperziebonen circa 1 minuut.
  • Serveer de boomstammetjes met de aardappels uit de oven en de sperziebonen.


 

Ingredienten

4
Personen

Boomstammetjes in het groen

  • 750 g roseval aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 tl kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 500 g sperziebonen
  • 1 sjalotje
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
3