- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Aardappels koken
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Was en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Boomstammetjes
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Pel en hak de knoflook.
- Meng in een kom het gehakt met het ei, paprika, sjalot, kerriepoeder, zout en peper. Vorm hier de boomstammetjes van.
- Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de knoflook en bak de boomstammetjes in circa 8 minuten om en om gaar.
- Pluk en hak de peterselie fijn. Druk de uiteindes van de boomstammetjes na het bakken in de peterselie.
Aardappels uit de oven
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Meng een scheut olie, zout, peper en paprikapoeder door de aardappels.
- Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappels in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
Sperziebonen
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in circa 6 minuten gaar.
- Giet de sperziebonen af.
- Pel en snipper het sjalotje. V
- erhit een klontje boter in de pan en fruit het sjalotje.
- Voeg de sperziebonen toe en bak de sperziebonen circa 1 minuut.
- Serveer de boomstammetjes met de aardappels uit de oven en de sperziebonen.
0 reacties