De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bombay kokossoep

25 min kooktijd
Bombay kokossoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bombay kokossoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Schil en snijd de bospenen in kleine stukken.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en de komijnpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de bospenen toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook. Kook de bospeentjes in circa 10 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de koriander fijn.

Naanbroden

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de naanbroden in de oven in circa 8 minuten krokant.
  • Lepel de mangochutney erover. 

Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer met het naanbrood.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker