Bombay kokossoep
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de gember fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Schil en snijd de bospenen in kleine stukken.
- Verhit een scheutje arachideolie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en de komijnpoeder circa 2 minuten.
- Voeg de bospenen toe en bak circa 4 minuten mee.
- Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook. Kook de bospeentjes in circa 10 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de koriander fijn.
Naanbroden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de naanbroden in de oven in circa 8 minuten krokant.
- Lepel de mangochutney erover.
Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi
met de koriander. Serveer met het naanbrood.
0 reacties