Bombay kokossoep

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Bombay kokossoep

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Schil en snijd de bospenen in kleine stukken.
  • Verhit een scheutje arachideolie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en de komijnpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de bospenen toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Schenk het water en de kokosmelk erbij en voeg het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook. Kook de bospeentjes in circa 10 minuten gaar.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de koriander fijn.

Naanbroden

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de naanbroden in de oven in circa 8 minuten krokant.
  • Lepel de mangochutney erover. 

Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer met het naanbrood.

Ingredienten

4
Personen

Bombay kokossoep

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 bosje bospenen
  • arachideolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1.2 l water
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 bosje koriander

Naanbroden

  • 4 naanbroden
  • 2 el mangochutney

Extra nodig:

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
1