Hete bliksem
- Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in gelijke stukjes.
- Schil en snijd de aardappels in stukjes van dezelfde grootte als de appels.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Breng de appels, aardappels en de ui in een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af, stoom ze droog en pureer ze met een pureestamper. Breng de hete bliksem op smaak met versgemalen peper en een scheut olijfolie extra vierge.
Boerenkool anders
- Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een grote pan en bak de chorizo circa 5 minuten. Voeg de boerenkool toe en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten slinken en gaar worden.
- Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in circa 10 minuten om en om krokant.
- Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren, roer ze door de boerenkool en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringen.
Serveren
Schep
de hete bliksem en de boerenkool op borden. Leg er een speklapje op en
bestrooi met rode peper.
0 reacties