De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blote billetjes in het groene veld

Een typisch Hollands gerecht van witte boontje in een groene salade!

20 MIN
Blote billetjes in het groene veld

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Blote billetjes in het groene veld

Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in blokjes en kook in circa 5 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Snijd de snijbonen in schuine gelijke stukjes. Kook de snijbonen in de andere pan in circa 3 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze koud. Rooster de zonnebloempitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Halveer de cherrytomaten. Snijd de onderkant van de little gems en maak de bladeren los. Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en vervolgens in reepjes. Pluk en hak de dille fijn. Giet de witte bonen af en spoel ze schoon. Snijd de komijnekaas in kleine blokjes. Meng in een grote kom de aardappels, snijbonen, zonnebloempitten, cherrytomaten, little gem, appel, dille, witte bonen, komijnekaas en een scheut olijfolie extra vierge met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker