Voorbereiding
-
Snijd de bloemkool in 4 gelijke stukken. Leg deze “steaks” op een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met gekneusde komijn, peper en zout.
-
Bak de bloemkool 15 minuten in een oven van 200 °C. Draai de steaks om en bak ze daarna nog 10 minuten op de andere zijde. Laat afkoelen in de ovenschaal. Dek de schaal af en bewaar gekoeld.
-
Schil en was de aardappelen. Snijd ze in 4 stukken. Kook de aardappelen in ruim water, met wat zout. Giet de aardappelen af en laat droogstomen. Stamp de aardappelen met 100 g boter. Voeg een scheutje melk toe om smeuïg te maken. Breng op smaak peper en geraspte Parmezaanse kaas. Schep de puree in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron en bewaar gekoeld.
Afmaken
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bloemkoolsteaks in de oven om op te warmen.
-
Verwarm een ruime koekenpan en maak 4 hoopjes van de geraspte Parmezaan in de pan om de kaaskletskopjes te bakken. Bak op matig vuur. Draai de kaaskletskopjes na een paar minuten om met een spatel. Bak deze kant nog 2 minuten op laag vuur. Haal uit de uit de pan en laat de ze op keukenpapier afkoelen.
-
Verwarm ondertussen de aardappelpuree voor 5 minuten op 600 watt in de magnetron.
-
Snijd de onderste helft van de Chinese kool in dunne repen. Smelt in de koekenpan van de kletskoppen een eetlepel roomboter. Bak de Chinese kool. Voeg wanneer de kool gaar is de warme puree toe en meng met elkaar.
-
Schep de stamppot in een diep bord en leg de bloemkoolsteak en de kaaskletskop er bovenop. Garneer eventueel met een lepel crème fraîche en tuinkers.
0 reacties