Bloemkoolsalade met pittige kerriemayonaise

18
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng een pan water aan de kook. Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook ze circa 8 minuten. Spoel de haricots verts koud met water en laat goed uitlekken.

Kook de eieren circa 6 minuten in ruim water. Laat de eieren schrikken in koud water en pel en halveer de eieren. Verhit voor de pittige kerriemayonaise een scheutje olie in een pan en verwarm de kerriepoeder circa 2 minuten. Voeg de sambal toe en bak de sambal 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en voeg een eetlepel water en de mayonaise toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Halveer de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd hem in hele dunne halve ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkoolroosjes met de haricots verts, prei en de paprika en meng de pittige mayonaise erdoor. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren
Schep de salade op borden, bestrooi met pinda’s en leg er 2 parten ei bij.

Ingredienten

4
Personen

Voor de bloemkoolsalade

  • 200 g haricots verts
  • 4 eieren
  • 50 ml arachideolie
  • 1 tl sambal
  • 2 el mayonaise
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's
  • 400 g bloemkool
  • 50 g ongezouten, gepelde pinda's
  • 75 g gebakken uitjes
Geef je waardering
18