Bloemkool in kaassaus met saucijzen

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de bloemkool.

Aardappels en bloemkool

  • Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 10 minuten gaar.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in circa 3 minuten gaar en schep ze in een ovenschaal.

Saucijzen en saus

  • Verhit olie in een pan. Bak hierin de saucijzen in circa 6 minuten aan alle kanten bruin.
  • Pel en snijd de ui in ringen en voeg ze na circa 3 minuten toe aan de saucijzen.
  • Smelt op laag vuur, in de pan van de bloemkool, de boter.
  • Roer met een houten lepel de bloem erdoor en laat circa 1 minuut goed doorwarmen.
  • Schenk de melk, al roerend met een garde, erbij. Laat de saus onder voortdurend roeren circa 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur uit en roer de mosterd en geraspte kaas erdoor.

Ovenschotel

  • Giet de aardappels af en schep ze in de ovenschaal.
  • Snijd de saucijzen in 5 plakken en verdeel ze met de uien over de aardappels.
  • Schenk de saus erover.
  • Strooi er paneermeel over en bak in de oven in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Bloemkool en saucijzen ovenschotel

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 grote bloemkool
  • zonnebloemolie
  • 4 saucijzenworstjes
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el mosterd
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 el paneermeel
Geef je waardering
12