- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de bloemkool.
Aardappels en bloemkool
- Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 10 minuten gaar.
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in circa 3 minuten gaar en schep ze in een ovenschaal.
Saucijzen en saus
- Verhit olie in een pan. Bak hierin de saucijzen in circa 6 minuten aan alle kanten bruin.
- Pel en snijd de ui in ringen en voeg ze na circa 3 minuten toe aan de saucijzen.
- Smelt op laag vuur, in de pan van de bloemkool, de boter.
- Roer met een houten lepel de bloem erdoor en laat circa 1 minuut goed doorwarmen.
- Schenk de melk, al roerend met een garde, erbij. Laat de saus onder voortdurend roeren circa 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet het vuur uit en roer de mosterd en geraspte kaas erdoor.
Ovenschotel
- Giet de aardappels af en schep ze in de ovenschaal.
- Snijd de saucijzen in 5 plakken en verdeel ze met de uien over de aardappels.
- Schenk de saus erover.
- Strooi er paneermeel over en bak in de oven in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties