Bleekselderij-appelstamppot met studentenhavercrumble

3
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Schil en snijd de goudrenetten van het klokhuis af in gelijke stukjes.
  • Schil en snijd de wortel in stukjes.
  • Breng de aardappels, goudreinetten en wortel in een pan met een laagje water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Pureer de aardappels en wortel met een pureestamper en roer de melk en de boter erdoor. Verwarm de aardappel-wortelpuree op laag vuur en roer de bleekselderij erdoor.
  • Hak de studentenhaver fijn. Meng met koude handen de studentenhaver met de boter, suiker en de bloem en maak er grove kruimels van.
  • Verdeel de puree over de ovenschaal en bedek met de kruimels.
  • Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin en gaar zijn. 

Ingredienten

4
Personen

Bleekselderij-appelstamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 2 goudreinetten
  • 2 wortels
  • 1 stronk bleekselderij
  • 150 ml melk
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter

Studentenhavercrumble

  • 100 g studentenhaver
  • 100 g bloem
  • 60 g koude boter
  • 40 g suiker

Extra nodig:

  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
3