De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bleekselderij-appelstamppot met studentenhavercrumble

25 MIN
Bleekselderij-appelstamppot met studentenhavercrumble

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Schil en snijd de goudrenetten van het klokhuis af in gelijke stukjes.
  • Schil en snijd de wortel in stukjes.
  • Breng de aardappels, goudreinetten en wortel in een pan met een laagje water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de bleekselderij circa 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Pureer de aardappels en wortel met een pureestamper en roer de melk en de boter erdoor. Verwarm de aardappel-wortelpuree op laag vuur en roer de bleekselderij erdoor.
  • Hak de studentenhaver fijn. Meng met koude handen de studentenhaver met de boter, suiker en de bloem en maak er grove kruimels van.
  • Verdeel de puree over de ovenschaal en bedek met de kruimels.
  • Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin en gaar zijn. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker