Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Blauwe bessencake

  • 1 vanillestokje
  • 115 g roomboter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 195 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 citroen
  • 120 ml melk

Citroenglazuur

  • 5 el poedersuiker

Extra nodig:

  • cakeblik
  • boter om in te vetten
  • prikker

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Blauwe bessencake
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker en het vanillemerg luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe aan de blauwe bessen; dit gaat het zakken van de blauwe bessen in de cake tegen. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het bloemmengsel. Meng het resterende bloemmengsel met het botermengsel en voeg de melk toe. Roer tot een glad beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor. Verdeel het beslag over het cakeblik. Bak de cake in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Citroenglazuur
Halveer de citroen, pers het sap eruit en meng met de poedersuiker tot een glad glazuur. Prik de warme cake in met de prikker om te kijken of de cake gaar is. Haal de cake uit de vorm, bestrijk met het citroenglazuur en snijd de cake in plakken.

Geef je waardering

272
Blauwe bessencake