De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Blauwe bessencake

Verwarm de oven voor op 140 ºC. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Blauwe bessencake

Bereidingswijze

Blauwe bessencake
Verwarm de oven voor op 140 ºC. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Roer de boter met de suiker en het vanillemerg luchtig. Voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg een eetlepel van het bloemmengsel toe aan de blauwe bessen; dit gaat het zakken van de blauwe bessen in de cake tegen. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het bloemmengsel. Meng het resterende bloemmengsel met het botermengsel en voeg de melk toe. Roer tot een glad beslag. Spatel de blauwe bessen erdoor. Verdeel het beslag over het cakeblik. Bak de cake in circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar.

Citroenglazuur
Halveer de citroen, pers het sap eruit en meng met de poedersuiker tot een glad glazuur. Prik de warme cake in met de prikker om te kijken of de cake gaar is. Haal de cake uit de vorm, bestrijk met het citroenglazuur en snijd de cake in plakken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.