De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blauwbessen cupcake met creamcheesecrème

Laat de boter en roomkaas voor de topping op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom het volkorenbloem, de havermout, beide suikersoorten, bakpoeder en kaneel met een garde door elkaar.

60 min (voor)bereidingstijd
Blauwbessen cupcake met creamcheesecrème

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Laat de boter en roomkaas voor de topping op kamertemperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom het volkorenbloem, de havermout, beide suikersoorten, bakpoeder en kaneel met een garde door elkaar. Mix in een andere kom de eieren, zonnebloemolie en melk. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand in de keukenmachine, tot een glad beslag. Indien geen keukenmachine, gebruik dan een mixer. Spatel er de blauwe bessen door. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray vul ze voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.

Schraap de merg uit het vanillestokje. Doe de zachte boter met poedersuiker en vanille in de kom van een keukenmachine. Klop de boter rustig met de “bisschop” luchtig. Dit duurt minstens 10 minuten. Indien geen keukenmachine, gebruik dan een mixer. Roer de roomkaas glad met een spatel en voeg deze geleidelijk toe aan de luchtige boter. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Spuit een toef met crème op de cupcakes en garneer met blauwe bessen.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker