Laat de boter en roomkaas voor de topping op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng in een kom het volkorenbloem, de havermout, beide suikersoorten, bakpoeder en kaneel met een garde door elkaar. Mix in een andere kom de eieren, zonnebloemolie en melk. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze, op lage stand in de keukenmachine, tot een glad beslag. Indien geen keukenmachine, gebruik dan een mixer. Spatel er de blauwe bessen door. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray vul ze voor drie kwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar.
Schraap de merg uit het vanillestokje. Doe de zachte boter met poedersuiker en vanille in de kom van een keukenmachine. Klop de boter rustig met de “bisschop” luchtig. Dit duurt minstens 10 minuten. Indien geen keukenmachine, gebruik dan een mixer. Roer de roomkaas glad met een spatel en voeg deze geleidelijk toe aan de luchtige boter. Blijf kloppen tot alles goed gemengd is. Spuit een toef met crème op de cupcakes en garneer met blauwe bessen.
0 reacties