- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer.
Bladerdeegtaartjes
- Pel en snijd de knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe, roerbak de spinazie tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de artisjokharten.
- Verkruimel de feta.
- Halveer de olijven.
- Beleg het bladerdeeg met de spinazie, artisjokken, olijven en feta, maar laat rondom circa 1 centimeter vrij.
- Kluts het ei en bestrijk de randjes van de bladerdeegtaartjes met het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de bladerdeegtaartjes circa 15 min in de oven.
Tomatensalade
- Breng een klein laagje water aan de kook.
- Kook de doperwten circa 2 minuten. Giet af en spoel koud.
- Hak de amandelen grof.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Halveer de cherrytomaatjes. Meng de cherrytomaatjes met de doperwten, peterselie en amandelen en druppel er olijfolie overheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rasp de citroenschil.
Serveren
- Verdeel de citroenschil en een klein scheutje olijfolie over de taartjes. Serveer de taartjes met de tomatensalade.
0 reacties