De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bladerdeegtaartjes met artisjokken, spinazie en feta

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bladerdeegtaartjes met artisjokken, spinazie en feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

Bladerdeegtaartjes
  • Pel en snijd de knoflook.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe, roerbak de spinazie tot de spinazie geslonken is en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
  • Halveer de artisjokharten. 
  • Verkruimel de feta. 
  • Halveer de olijven.
  • Beleg het bladerdeeg met de spinazie, artisjokken, olijven en feta, maar laat rondom circa 1 centimeter vrij. 
  • Kluts het ei en bestrijk de randjes van de bladerdeegtaartjes met het ei. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de bladerdeegtaartjes circa 15 min in de oven.

Tomatensalade
  • Breng een klein laagje water aan de kook. 
  • Kook de doperwten circa 2 minuten. Giet af en spoel koud. 
  • Hak de amandelen grof.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. 
  • Halveer de cherrytomaatjes. Meng de cherrytomaatjes met de doperwten, peterselie en amandelen en druppel er olijfolie overheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de citroenschil.

Serveren
  • Verdeel de citroenschil en een klein scheutje olijfolie over de taartjes. Serveer de taartjes met de tomatensalade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.