Bladerdeegpakketjes met champignoncharmilla

16
Makkelijk
Bladerdeegpakketjes met champignoncharmilla

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Champignoncharmilla

Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons, een derde van de ui, een kwart knoflook, ketoembar, paprikapoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 4 minuten op laag vuur. Snijd de koriander fijn. Voeg de koriander en tomatenblokjes toe aan de champignons en laat circa 8 minuten op laag vuur pruttelen.  

Bladerdeegpakketjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pluk en snijd de peterselie fijn. Meng de aardappels met de resterende uien, resterende knoflook, peterselie en de smeerkaas. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Kluts het ei in een kom. Leg de plakken bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het aardappelmengsel over het middel, vouw de tegengestelde punten naar elkaar toe en bestrijk met het ei. Bak de bladerdeegpakketjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveren
Verdeel de bladerdeegpakketjes over borden en serveer met de champignoncharmilla. 

Ingredienten

4
Personen

Bladerdeegpakketjes

  • 200 g kruimige aardappels
  • 3 rode uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 g champignons
  • olijfolie om te bakken
  • 1 tl ketoembar
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 0.5 bosje koriander
  • 400 g tomatenblokjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 150 g smeerkaas
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Extra nodig:

  • bakpapier
  • kwastje
Bladerdeegpakketjes met champignoncharmilla
Geef je waardering
16