De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietjesclafoutis en geitenkaassoezen

180 MIN
Bietjesclafoutis en geitenkaassoezen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bietjesclafoutis
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng een pan met water aan de kook en kook de bietjes circa 45 minuten. Schil de bietjes en snijd ze in parten. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appels in partjes. Vet de bakvorm in. Leg de bietenpartjes en de appelpartjes dakpansgewijs in de bakvorm. Klop de eieren los met de melk en roer de bloem erdoor tot een glad beslag. Pluk en hak de dragon en voeg toe aan het beslag. Breng het beslag op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de bietjesclafoutis in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Aardappelsoesjes
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Laat de aardappels uitlekken en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn en laat afkoelen. Breng in een pan de melk, water, boter en een beetje zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen. Pluk en hak de dragon. Schep het beslag in een kom en roer het ei en de dragon erdoor. Meng het soezenbeslag door de puree. Schep het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit lange soezen van circa 10 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelsoezen in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen afkoelen.

Vulling
Pluk en hak de dragon. Pureer de dragon en de geitenkaas in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met het sap van de citroen. Schep de geitenkaas in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit een baan op de soezen. Besprenkel met de honing. Serveer de soezen met de bietjesclafoutis.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker