Bietjesclafoutis en geitenkaassoezen

2
Gemiddeld
Bietjesclafoutis en geitenkaassoezen

Bereidingswijze

3 uur totale tijd

Bietjesclafoutis
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng een pan met water aan de kook en kook de bietjes circa 45 minuten. Schil de bietjes en snijd ze in parten. Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appels in partjes. Vet de bakvorm in. Leg de bietenpartjes en de appelpartjes dakpansgewijs in de bakvorm. Klop de eieren los met de melk en roer de bloem erdoor tot een glad beslag. Pluk en hak de dragon en voeg toe aan het beslag. Breng het beslag op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de bietjesclafoutis in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Aardappelsoesjes
Verwarm de oven voor op 210 ºC. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Laat de aardappels uitlekken en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn en laat afkoelen. Breng in een pan de melk, water, boter en een beetje zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen. Pluk en hak de dragon. Schep het beslag in een kom en roer het ei en de dragon erdoor. Meng het soezenbeslag door de puree. Schep het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Spuit lange soezen van circa 10 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelsoezen in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen afkoelen.

Vulling
Pluk en hak de dragon. Pureer de dragon en de geitenkaas in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met het sap van de citroen. Schep de geitenkaas in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit een baan op de soezen. Besprenkel met de honing. Serveer de soezen met de bietjesclafoutis.

Ingredienten

15
Porties

Bietjesclafoutis

  • 4 rode bietjes
  • 2 appels
  • 4 eieren
  • 400 ml melk
  • 125 g bloem
  • 0.5 bos dragon

Aardappelsoesjes

  • 150 g aardappels
  • 50 ml melk
  • 50 ml water
  • 50 ml roomboter
  • 50 g bloem
  • 5 takjes dragon
  • 1 ei

Vulling

  • 5 takjes dragon
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 citroen
  • 2 el honing

Extra nodig:

  • boter om in te vetten
  • 1 stenen bakvorm
  • pureestamper
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • staafmixer en bijbehorend staafmixerbakje
Bietjesclafoutis en geitenkaassoezen
Geef je waardering
2