De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bietensalade met gebraden kippenvleugels

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Aardappels: Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Kippenvleugels:
Meng de kip in een ovenschaal met een scheut olie, de helft van de knoflook, zout en peper.

30 MIN
Bietensalade met gebraden kippenvleugels

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.

Aardappels

Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. 

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Kippenvleugels

Meng de kip in een ovenschaal met een scheut olie, de helft van de knoflook, zout en peper.

Braad de kip in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Walnotensaus

Week het brood circa 1 minuut in de melk. Haal de korstjes eraf en knijp het binnenste van het brood uit en leg het in een kom.

Voeg de walnoten toe.

Voeg de resterende knoflook en de olijfolie toe en pureer met de staafmixer.

Halveer de citroen en knijp deze uit boven de kom.

Voeg mayonaise toe en breng op smaak met zout en peper.

Kruidenolie

Hak de dille en bieslook fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng de kruiden, knoflook en olie door elkaar.

Bietensalade afmaken

Snijd de bietjes in dezelfde grootte als de aardappels en schep ze in een grote kom.

Snijd de appel in gelijke blokjes en roer ze door de salade.

Giet de aardappels af en meng de aardappels, bietjes en appel met een scheut olie door elkaar.

Was de sla en maak de bladeren los.

Serveer de bietensalade op de slabladeren en schep de walnotensaus en kruidenolie erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker