Bietensalade met gebraden kippenvleugels

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.

Aardappels

Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. 

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.

Kippenvleugels

Meng de kip in een ovenschaal met een scheut olie, de helft van de knoflook, zout en peper.

Braad de kip in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Walnotensaus

Week het brood circa 1 minuut in de melk. Haal de korstjes eraf en knijp het binnenste van het brood uit en leg het in een kom.

Voeg de walnoten toe.

Voeg de resterende knoflook en de olijfolie toe en pureer met de staafmixer.

Halveer de citroen en knijp deze uit boven de kom.

Voeg mayonaise toe en breng op smaak met zout en peper.

Kruidenolie

Hak de dille en bieslook fijn. Pel en snijd de knoflook fijn.

Meng de kruiden, knoflook en olie door elkaar.

Bietensalade afmaken

Snijd de bietjes in dezelfde grootte als de aardappels en schep ze in een grote kom.

Snijd de appel in gelijke blokjes en roer ze door de salade.

Giet de aardappels af en meng de aardappels, bietjes en appel met een scheut olie door elkaar.

Was de sla en maak de bladeren los.

Serveer de bietensalade op de slabladeren en schep de walnotensaus en kruidenolie erover.

Ingredienten

4
Personen

Bietensalade met gebraden kippenvleugels

  • 600 g aardappelen
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kg kippenvleugels
  • 1 scheutje olijfolie
  • 8 voorgekookte rode bieten
  • 2 appels
  • 1 krop botersla

Walnotensaus

  • 3 sneetjes wit brood
  • 100 ml volle melk
  • 100 g walnoten
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 1 citroen
  • 1 el mayonaise

Kruidenolie

  • 0.5 bosje dille
  • 0.5 bosje bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
Geef je waardering
7