Biefstuk met tomatensalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Aardappels
• Breng een pan met water en zout aan de kook.
• Schil en snijd de aardappels in vieren.
• Kook ze gaar in circa 15 minuten

Tomatensalade

  • Snijd de tomaten in dunne plakken.
  • Schil en snijd de uien in dunne halve ringen.
  • Snijd de augurken in schuine plakken.
  • Leg de tomaat, ui en augurk op elkaar op een bord.
  • Schenk de olijfolie erover.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi over salade
  • Breng op smaak met zout en peper.

Aardappels

  • Snijd de dille fijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitdampen in een kom.
  • Smelt de roomboter in de hete aardappels en meng voorzichtig door elkaar.
  • Bestrooi met dille en breng op smaak met zout en peper.

De biefstuk

  • Sla de biefstukken voorzichtig een beetje stuk met een speciale vleeshamer, koekenpan of deegroller.
  • Smeer een koekenpan en de biefstukken in met kokosolie en bestrooi de biefstuk met peper.
  • Verhit een koekenpan op het vuur.
  • Bak de biefstukken elke zijde circa 1 minuut om en om.
  • Zet het vuur uit en laat het vlees, met deksel op de pan, rusten

Ingredienten

4
Personen

Biefstuk met tomatensalade

  • zout
  • 800 g grote vastkokende aardappelen
  • 12 tomaten
  • 2 uien
  • 6 augurken
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje verse dille
  • 1 klontje boter
  • 4 biefstukken à 100 g per stuk
  • 2 tl kokosolie
  • versgemalen zwarte peper
Geef je waardering
3