Bazelse koek

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten kooktijd
4 uur en 30 minuten totale tijd

Week de rozijnen circa 3 uur in de rum en giet ze af.

Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed het merg met het ei, bloem, boter en suiker tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee.

Vulbeslag
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer voor het vuldeeg de boter met de suiker los tot de suiker is opgelost. Meng stuk voor stuk de eieren erdoor en meng vervolgens de bloem erdoor.

Vulling
Schil en snijd de appels in blokjes van 1 centimeter. Meng de rozijnen met de appelblokjes. Schep een laagje vulbeslag op de bodem. Verdeel de appelvulling erover, schenk er daarna weer beslag erover en strijk glad af. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Rooster de amandelen op een met bakplaat beklede bakplaat, in de oven, in circa 12 minuten goudbruin.

Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Verwarm de abrikozenjam met een beetje water en bestrijk de taart. Bestrooi de taart met de geroosterde amandelen.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerdeeg

  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g suiker

Vulbeslag

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem

Vulling

  • 100 g rozijnen
  • 200 ml bruine rum
  • 2 appels

Extra nodig

  • plasticfolie
  • springvorm van 20 cm doorsnee
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 4 el abrikozenjam om te bestrijken
Geef je waardering
5