De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bazelse koek

180 min voorbereidingstijd
90 min kooktijd
Bazelse koek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Week de rozijnen circa 3 uur in de rum en giet ze af.

Harde wenerdeeg
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed het merg met het ei, bloem, boter en suiker tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten. Vet de springvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee.

Vulbeslag
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Roer voor het vuldeeg de boter met de suiker los tot de suiker is opgelost. Meng stuk voor stuk de eieren erdoor en meng vervolgens de bloem erdoor.

Vulling
Schil en snijd de appels in blokjes van 1 centimeter. Meng de rozijnen met de appelblokjes. Schep een laagje vulbeslag op de bodem. Verdeel de appelvulling erover, schenk er daarna weer beslag erover en strijk glad af. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Rooster de amandelen op een met bakplaat beklede bakplaat, in de oven, in circa 12 minuten goudbruin.

Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Verwarm de abrikozenjam met een beetje water en bestrijk de taart. Bestrooi de taart met de geroosterde amandelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker