Battenbergcake

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 20 minuten totale tijd

Blanke en gele cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de cakeblikken in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren en vervolgens de bloem erdoor. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Meng de kurkuma door één deel van het beslag. Bekleed de ingevette cakeblikken met bakpapier. Schenk elke soort beslag in een cakeblik en bak de cakes in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat beide cakes afkoelen.

Battenbergcake
Snijd elke cake in 4 strakke vierkante repen. Smeer elke reep in met abrikozenjam en leg de blanke op de gele cake en bouw in een vierkant op. Rol de marsepein uit tot een plak van 2 millimeter dik op een met poedersuiker bestoven werkbank. Bestrijk de buitenkanten van de opgebouwde cake met abrikozenjam en omwikkel de cake helemaal met de marsepein, snijd de randen af. Trek met de achterkant van een penseel een ruitmotief in de marsepein.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 400 g zachte boter
  • 400 g suiker
  • 8 eieren
  • 400 g bloem
  • 1 tl kurkuma

Battenbergcake

  • 2 el abrikozenjam
  • 350 g marsepein

Extra nodig

  • 2 cakeblikken
  • poedersuiker om te bestuiven
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • penseel
Geef je waardering
0