De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

battenbergcake

Laat je verrassen door deze heerlijke gele en blanke cake met marsepein!

20 MIN
Battenbergcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Blanke en gele cake
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de cakeblikken in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren en vervolgens de bloem erdoor. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Meng de kurkuma door één deel van het beslag. Bekleed de ingevette cakeblikken met bakpapier. Schenk elke soort beslag in een cakeblik en bak de cakes in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat beide cakes afkoelen.

Battenbergcake
Snijd elke cake in 4 strakke vierkante repen. Smeer elke reep in met abrikozenjam en leg de blanke op de gele cake en bouw in een vierkant op. Rol de marsepein uit tot een plak van 2 millimeter dik op een met poedersuiker bestoven werkbank. Bestrijk de buitenkanten van de opgebouwde cake met abrikozenjam en omwikkel de cake helemaal met de marsepein, snijd de randen af. Trek met de achterkant van een penseel een ruitmotief in de marsepein.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker