De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bastilla au lait met sinaasappel-oranjebloesemsmoothie

75 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Bastilla au lait met sinaasappel-oranjebloesemsmoothie

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Amandelcrème
Verdeel de suiker in vijf delen. Maal de helft van de amandelen met een vijfde deel van de suiker zeer fijn in een keukenmachine. Houd het amandelpoeder in een kom apart. Breng het water aan de kook en smelt een vijfde deel suiker in het water. Voeg het suikerwater toe aan het amandelpoeder. Laat de amandelmelk circa 1 uur in de koelkast trekken. Zeef de amandelmelk en voeg het oranjebloesemwater toe. Breng de amandelmelk in een steelpan aan de kook.

Splits 4 eieren. Klop in een kom de eidooiers, het hele ei en twee vijfde deel suiker schuimig. Roer de maïzena aan met water en voeg dit toe aan de schuimige eieren. Schenk de hete melk al roerende bij de schuimige eieren en giet dit terug in de steelpan. Breng al roerende met een garde aan de kook en laat 2 minuten koken. Haal van het vuur af en klop er een derde koude boter door. Roer de crème goed door en laat het afkoelen in de koelkast.

Bastilla
Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de rest van de amandelen goudbruin. Laat de amandelen afkoelen en hak ze grof. Meng de grof gehakte amandelen met de rest van de suiker en de kaneel. Smelt de rest van de boter in een steelpan op een laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de vellen filodeeg en bestrijk ze aan beide kanten licht met gesmolten boter. Maak 4 stapeltjes van het ingevette filodeeg. Bestuif de bovenkant met poedersuiker en bak de stapeltjes in circa 4 minuten goudbruin in de oven. Leg een stapeltje knapperig filodeeg op een passende schaal, verdeel hier een kwart van de amandelcrème en een kwart van de amandelen over. Ga zo verder met de rest en eindig met amandelen. Bestuif de bastilla met poedersuiker. Snijd de bastilla voorzichtig (met een kartelmes) in porties en serveer direct.

Sinaasappel-oranjebloesemsmoothie
Wel de abrikozen in water en giet ze af. Pureer met een staafmixer of blender het sinaasappelsap met de abrikozen en oranjebloesemwater.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker