Baskische kip

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Bestrooi de kippendijen met een beetje zout, versgemalen peper en paprikapoeder.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Ris de tijm.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kippendijen in circa 3 minuten om en om goudbruin. Voeg de paprika, uien, knoflook, tomaten, tijm, chorizo en het water toe en laat circa 5 minuten pruttelen.
  • Kluts het ei.
  • Leg de kippendijen in een ovenschaal en verdeel hier de groente over. Dek het geheel af met bladerdeeg en bestrijk met ei.
  • Bak de Baskische kip in de oven in circa 15 minuten gaar. 

Ingredienten

4
Personen

Baskische kip

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 g kippendijen
  • paprikapoeder
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 paprikamix
  • 5 takjes tijm
  • 4 tomaten
  • 100 g chorizo
  • olijfolie in te bakken
  • 100 ml water
  • 1 ei

Extra nodig:

  • ovenschaal
Geef je waardering
7