Barbara’s Key Lime Pie en key lime pie-cocktail

23
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten kooktijd
180 minuten totale tijd

Taartkorst
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smelt de boter. Breek de koekjes en maal ze fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe. Vet de taartvorm in. Druk het koekjeskruim in de taartvorm op de bodem en tegen de rand. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Laat de bodem afkoelen.

Limoenvulling
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de schil van de limoenen, halveer de limoenen en pers het sap eruit. Meng de gecondenseerde melk met de eidooiers, de rasp en het sap van de limoen en de slagroom. Roer tot een egale lobbige massa. Giet de vulling op de taartbodem en bak in circa 30 minuten gaar. Laat de taart minstens 1 uur afkoelen.

Italiaans schuim
Klop de eiwitten met een klein beetje suiker tot stijve pieken in een vetvrije kom. Breng in een pan het water met de resterende suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop het eiwit koud. Verdeel het Italiaanse schuim over de taart. Brand het schuim af met een gasbrander.

Key lime pie-cocktail
Verkruimel de biscuitjes. Halveer de limoen en wrijf de rand van het glas tegen de limoen. Druk de rand van het glas in de kruimels. Pers de limoen uit met behulp van een citruspers en meng het sap met de citroenlimonade, het ananassap en de room.

Ingredienten

1
Porties

Taartkorst

  • 200 g boter
  • 450 g biscuitjes

Limoenvulling

  • 8 eidooiers
  • 800 ml gecondenseerde melk
  • 5 limoenen
  • 480 ml slagroom

Italiaans schuim

  • 100 ml water
  • 375 g suiker
  • 4 eiwitten

Extra nodig

  • keukenmachine
  • boter om in te vetten
  • taartpan met losse bodem van ca 26 cm doorsnede
  • rasp
  • citruspers
  • ijsblokjes
  • cocktailglazen

Key lime pie-cocktail

  • 2 biscuitjes
  • 2 limoenen
  • 200 ml koolzuurhoudende citroenlimonade
  • 50 ml ananassap
  • 50 ml slagroom
Geef je waardering
23